Pradžia /  NAUJIENOS  /  "Gero skonio" klubas pasitinko pavasarį "Šventaragio sode"  / 

"Gero skonio" klubas pasitinko pavasarį "Šventaragio sode"

Š. m. kovo 1 d. įvyko „Gero skonio“ klubo renginys, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Ta proga „Gero skonio“ klubas svečius subūrė istorinėje Vilniaus vietoje įsikūrusiame restorane „Šventaragio sodas“, esančiame L. Stuokos-Gucevičiaus g. 1, priešais Katedros aikštę. Renginio svečiai mėgavosi penkių lietuviškų patiekalų vakariene, kurią specialiai šiam vakarui sukūrė „Šventaragio sodo“ restorano virtuvės šefas Gintautas Pleskačiauskas kartu su profesionalų komanda. Renginio metu svečių laukė daug malonių staigmenų, taip pat smagioji gastronominė „Gero skonio“ viktorina. Jos metu dalyviai galėjo ne tik pasitikrinti, bet ir pagilinti savo gastronomijos ir vartojimo kultūros žinias bei, teisingai atsakę į pateiktus klausimus, laimėti gardžių ir malonių „Gero skonio“ klubo partnerių įsteigtų prizų. Romantišką atmosferą vakaro metu kūrė pianisto Ryto Lingės atliekamos melodijos. Renginį vedė Daiva Tamošiūnaitė.

Šį kartą „Gero skonio“ klubo svečiai suburti neseniai duris lankytojams atvėrusiame restorane „Šventaragio sodas“, įsikūrusiame legendomis apipintoje sostinės vietoje. Vakaro metu restoraną pristatė jo vadovė Rasa Junevičienė. Pasak jos, šis restoranas unikalus ne tik savo istorija, bet ir tuo, jog vienintelis Lietuvoje turi žalią prieskonių sieną. Čia auginami ir kruopščiai prižiūrimi ne tik prieskoniai, kurie vėliau virtuvės meistrų dėka suteikia patiekalams puikų skonį bei aromatą, bet ir žolelės, iš kurių ruošiama kvapni arbata. Restorane vyrauja europietiška bei lietuviška virtuvės. Tai puiki vieta pačioje Vilniaus širdyje, su pro vitrininius langus atsiveriančiais vaizdais į Katedros aikštę, varpinę, Valdovų rūmus.

Restorano „Šventaragio sodas“ virtuvei vadovauja šefas Gintautas Pleskačiauskas, specialiai šiam vakarui drauge su profesionalų virtuvės komanda sukūręs unikalų meniu, naudojant „Lapino puota“ produkciją. Triušienos slėgtainis ant vaivorykštinių morkų ir saldžiųjų bulvių tyrių, su obuolių veloute bei duonos be cukraus žeme žavėjo ypatingu pateikimu ir skoniu. Karštajam patiekalui patiekta antienos kulšelė confit keptų daržovių apsuptyje, aplaistyta au jus su kanapėmis taip pat žavėjo sultingumu ir puikia skonių harmonija.

Šaltinis: www.skonis.lt