2018 m. liepos 5-osios vakarą „Grand SPA Lietuva“ panoraminiame restorane „Keturi vėjai“ vyko „Gero skonio“ klubo ketvirtas ciklo renginys – degustacinė vakarienė padebesiuose.
„Skaniausias laikas arčiausiai debesų“ – būtent toks yra restorano „Keturi vėjai“ šūkis. Tuo, kad laikas, praleistas „Keturiuose vėjuose“ būtų skaniausias, čia jau beveik nuo restorano atidarymo rūpinasi jaunas ir talentingas virtuvės šefas Tomas Mockūnas. Išlaikyti kiekvieno patiekalo ingredientų natūralų skonį.
Restorane vyrauja prancūziško stiliaus virtuvė su europietiškais elementais.
Vakaras pradėtas nuo KITCHEN me sūdytos-parūkytos antienos filė su apelsinų tyre, ožkos sūriu ir kokosų pieno granita bei cinamonine grissini šakele. Vėliau skanautos lengvai keptos „Lapino puota“ triušienos juostelės su keptų obuolių ir čili pipiriukų pagardu, burokėlių sviesto kremu ir apelsinuose karamelizuotomis morkytėmis. Tuomet ragauta „Lapino puota“ antiena su karamelizuotais šparagais, salierų ir kriaušių kremu bei aviečių padažu. Karštajam patiekalui svečiams pateikta KITCHEN me sausuoju būdu brandintos jautienos išpjova su šviežiais grybais, traškiomis morkytėmis, avietėse marinuotais svogūnais ir demiglaz padažu.
Virtuvės šefui T. Mockūnui puikiai pavyko degustacinio vakaro metu išlaikyti kiekvieno patiekalo ingredientų natūralų skonį. Vakaro svečiai dalijosi nuomonėmis apie ragautus patiekalus, gyrė vasarišką jų puošybą.
Šaltinis: http://www.skonis.lt
Nuotraukos – renginio organizatorių.
Su Jumis dalinamės gurmaniškos vakarienės akimirkomis (žr.video).