Pradžia /  NAUJIENOS  /  25 skonių istorijų pradžia  / 

25 skonių istorijų pradžia

Vienas žinomiausių virtuvės šefų Lietuvoje Ruslanas Bolgovas, minėdamas savo veiklos 25-metį, pradėjo „25 skonių istorijų“ gurmanišką turą po Lietuvą. Pirmoji degustacinė vakarienė įvyko išskirtinėje vietoje Palangoje įsikūrusiame restorane „Gradiali“. 

„Šį kartą svečius lepinau penkiais patiekalais, kurie artimi žemaitiškam kraštui, tačiau sprendimai buvo neįprasti, nes į patiekalų receptūras buvo įtraukti pasaulio virtuvės elementai. Galima sakyti – žemaitiškai pasaulietiški. Šiam Lietuvos kraštui būdinga neriebi mėsa, tačiau pagrindiniam patiekalui pasirinkau kiaulienos šonkauliukus su spanguolių kremu, burokėlių ir violetinių saldžiųjų bulvių gratinu, kad įrodyčiau, jog teisingai paruošta šonkauliukų mėsa ne tik neriebi, bet ir be galo skani“, –  savo sprendimais dalinosi R. Bolgovas. Kaip pats teigia, pirmoji vakarienė praėjo puikiai, jaudulys persipynė su pasididžiavimu, nuovargis su pasitenkinimu, o tai vainikavo susižavėjimo kupini svečių žvilgsniai bei žodžiai.

25 skonių istorijoje Ruslanas Bolgov ypatingai sužavėjo pateikęs itališkus virtinukus su  triušienos ir triufelių skonio įdaru, pagardintais rūkytos antienos dribsniais.  

Puiki puota su „Lapino puota“ produkcija.

Šaltinis: www.skonis.lt