Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Agurkų ir ančių skrandukų sriuba
ingredientai
250 g Lapino puota švieži ančiukų skrandukai
200 g perlinių kruopų
2 morkos
1 didelis svogūnas
4 trumpavaisiai agurkai
pundelis krapų
2 l sultinio
žiupsnelis druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis džiovinto raudonėlio
šlakelio aliejaus

Agurkų ir ančių skrandukų sriuba

35 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
Perlines kruopas išmirkykite (bent jau 3 val), o ančių skrandukus išvirkite.
Išvirtus ančių skrandukus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Į sultinį suberkite perlines kruopas ir pavirkite apie 45 min.
Keptuvėje su aliejumi apkepinkite tarkuotas morkas, smulkintą svogūną. Kai daržovės suminkštės, sudėkite į sriubą. Dėkite smulkintus ančių skrandukus, kubeliais pjaustytus agurkus ir pavirkite dar 10 minučių.
Pagardinkite druska, pipirais, raudonėliu, suberkite smulkintus krapus ir išjungę viryklę uždengus dangčiu puodą palaikykite kelias minutes skoniams susijungti.
Skanaujame.
 
Už receptą dėkojame Samčio užršams.
Atgal į receptų sąrašą