Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ančių kepenėlės ant skrebučio su viskio ir grietinėlės padažu
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų kepenėlės
Pagal skonį Druska
Pagal poreikį Aliejus
8 riekelės Forminė duona
4 v.š. Smulkinti petražolių lapeliai
Padažui:
20 g. Sviestas
1 vnt. Svogūnas (vidutinio dydžio)
50 ml. Viskis
150 ml. Vištienos sultinys
100 ml. Grietinėlė
2 v.š. Citrinos sultys
Pagal skonį Druska ir pipirai

Ančių kepenėlės ant skrebučio su viskio ir grietinėlės padažu

30 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite. Ištirpinkite sviestą ir jame ant vidutinės ugnies apkepkite svogūną, kol jis suminkštės, supilkite viskį ir jį nugarinkite.
  2. Tada supilkite sultinį ir kaitinkite, kol nugaruos ir liks tik pusė pradinio kiekio. Supilkite grietinėlę ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis ir padėkite šiltai.
  3. Ančių kepenėles nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite po 1-2 minutes iš abiejų pusių aliejuje. Pabarstykite druska ir uždengę palikite šiltai.
  4. Duonos riekeles paskrudinkite ir išspauskite su apvalia sausainių formele. Ant riekelės dėkite kepenėles, užpilkite padažu ir pabarstykite petražolių lapeliais. Skanaus!

        Dėkojame Forellesreceptai.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą