Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ančiukas, keptas obuolių sultyse
ingredientai
1 vnt. Lapino puota šviežio ančiuko
40 g tarkuotų česnakų
20 g druskos
20 g cukraus
1 l obuolių sulčių
500 g mažųjų bulvyčių
1 vnt. morkos
200 g mažųjų smidrų
žiupsnelis druskos daržovėms pabarstyti
70 g spanguolių uogienės

Ančiukas, keptas obuolių sultyse

120 min.
4-5 porcijos
Gaminimas

Ančiuką įtriname česnakais, druska ir cukrumi. Paliekame šaldytuve per naktį arba mažiausiai 3 – 4 valandoms pasimarinuoti. Prieš kepant išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje apie 1 valandą laiko. Į kepimo skardą supilame natūralias obuolių sultis, įdedame ančiuką, uždengiame folija ir kepame 180 C laipsnių orkaitėje 45 minutes. Išėmę nuimame foliją, apverčiame, pakeliame temperatūrą iki 200 C ir kartu su nuplautomis, aliejumi ir druska bei pipirais apibarstytomis daržovėmis kepame dar 45 minutes. Serviruojame su spanguolių uogiene.

 Už receptą dėkojame Monika Oliv!

Atgal į receptų sąrašą