Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
ANČIUKŲ KULŠELĖS SU SPAGEČIAIS TOSKANIETIŠKAME PADAŽE
ingredientai
500 g Lapino puota antienos kulšelių
3 šaukštų sojos padažo
2 šaukštų medaus
šiek tiek druskos
šiek tiek šviežių maltų juodųjų pipirų
šiek tiek česnako granulių, džiovinto baziliko, rozmarino, raudonėlio
šiek tiek saldžiosios raudonosios paprikos miltelių (kas mėgsta aštriai galite pridėti dar aitriųjų čili pipirų)
Garnyrui:
250 g spagečių
šiek tiek druskos
Padažui:
2 šaukštų sviesto
3 skiltelių česnako
250 g pakuotės kokteilinių pomidorų
6vnt saulėje džiovintų pomidorų
1 šaukšto kaparėlių
50 g šviežių špinatų
200 ml grietinėlės 30%
šiek tiek druskos
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

ANČIUKŲ KULŠELĖS SU SPAGEČIAIS TOSKANIETIŠKAME PADAŽE

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Įtriname mėsą visais prieskoniais, supilame sojos padažą ir medų ir marinuojame apie 30-40min. Vėliau sudedame kulšeles į foliją ir kepame apie 50-60min iki 190laip. įkaitintoje orkaitėje. Likus 10min iki kepimo pabaigos išvyniojame kulšeles iš folijos, kad gražiai apskrustų.
2. Pasūdytame vandenyje išverdame spagečius.
3. Ruošiame padažą: keptuvėje įšlydome sviestą, įtarkuojame česnaką ir kepiname apie minutę. Sudedame perpus perpjautus pomidorus ir kepame apie 2 minutes. Pomidorai turi suminkštėti, bet ne per daug sutižti. Dedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, kaparėlius. Supilame grietinėlę ir kaitiname viską kelias minutes, kol padažas sutirštės. Sudedame špinatus ir pakaitiname kol špinatai lengvai susileidžia. Tuomet beriame maltą papriką ir pagal skonį pagardiname druska.
4. Gražiai patiekiame ir skanaujame .
 
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 
Atgal į receptų sąrašą