Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ančiukų širdelės su rabarbarų padažu ir keptais obuoliais
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų širdelės
1 v.š. Aliejus
1 v.š. Sviestas
1 a.š. Džiovinti čiobreliai
3 skiltelės Česnakas
Pagal skonį Druska ir pipira
Rabarbarų padažui:
300 g. Rabarbarai
4 v.š. Cukrus
1/2 vnt. Citrina
100 g. Raudonasis vynas
Obuoliams:
2-3 vnt. Obuoliai
2 v.š. Sviestas

Ančiukų širdelės su rabarbarų padažu ir keptais obuoliais

35 min.
3-4 porcijos
Gaminimas

1. Rabarbarų padažui nulupame ir smulkiai supjaustome rabarbarus, sumaišome su likusiais ingredientais ir verdame, kol padažas sutirštės ir rabarbarai suminkštės.

2. Nuo širdelių pašaliname baltąsias dalis, gerai nusausiname popieriniu ranksluoščiu, sumaišome kartu su aliejumi, druska bei pipirais.

3. Širdeles, pastoviai vartant, kepame gerai įkaitintoje keptuvėje apie porą minučių, tuomet sudedame česnaką, čiobrelį bei sviestą ir kepame papildomas 2-3 min. Iškepusias širdutes perkeliame į dubenį, uždengiame folija ir paliekame pailsėti kelias minutes.

4. Per tą laiką toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė antiena, ištirpiname 2 valg.š. sviesto ir apkepame griežinėliais pjaustytus obuolius, kol suminkštės, tačiau visdar laikys savo formą.
5. Ančiukų širdeles patiekiame su rabarbarų padažu, keptu obuolio griežinėliu ir duonos skrebučiu. Skanaus!

Dėkojame SigitaCooks už receptą!

Atgal į receptų sąrašą