Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antiena kinietiškai
ingredientai
500 g (1 pakuotė0 Šviežios
200g špinatų
1 v.š. medaus
2 v.š. austrių padažo
1 v.š. sezamų aliejaus
1 vnt. kiaušinio
1 v.š. sezamų sėklų
3 v.š. krakmolo
100 ml apelsinų sulčių
pagal skonį druskos ir pipirų
100 ml vandens

Antiena kinietiškai

40 min.
4 porcijos
Gaminimas

 

  1. Anties krūtinėlę supjaustyti plonomis juostelėmis.
  2. Paskaninkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  3. Sudėkite krakmolą ir apvoliokite antieną.
  4. Antienos gabaliukus kepkite keptuvėje (aliejaus įpilti tiek, kad apsemtų gabaliukus) kol apskrus. Iškepus sudėkite į indą.
  5. Į keptuvę įpilkite sezamų aliejų ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Seberkite sezamo sėklas, jas truputį pakepinkite, tuomet sudėkite špinatus ir uždengus dangčiu pakaitinkite keletą minučių. Tuomet supilkite sultis, 100 ml vandens, austrių padažą ir medų.
  6. Patroškinkite ir nugarinkite dalį skysčio.
  7. Į paruoštą padažą sudėkite antienos gabaliukus ir gerai išmaišykite
  8. Patiekite su virtais ryžiais.
 

 
 

Dėkojame GaminkPats už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą