Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antiena su daržovėmis kinietiškai
ingredientai
340 g. Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa su oda
1/2 vnt. Paprika
1 vnt. Brokolis (nedidelis)
2 vnt. Svogūnai (nedideli)
1/3 puodelio Sojos padažas
1/4 puodelio Medus
1 ir 1/2 a.š. Sezamo sėklos
Pagal poreikį Petražolių ir svogūnų laiškai
Pagal skonį Druska ir pipirai
2 skiltelės Česnakas
Pagal poreikį Basmati ryžiai

Antiena su daržovėmis kinietiškai

40 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Antieną supjaustykite kubeliais. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite antieną, įspauskite česnaką, pabarstykite druska bei pipirais.
  2. Mėsą apkepkite, tada įpilkite verdančio vandens ir troškinkite, kol mėsa bus minkšta ir neliks skysčio. Įpilkite sojos padažo, įdėkite medaus, sezamo sėklų, viską išmaišykite ir kepkite, kol padažas sutirštės.
  3. Antieną išimkite, padažą palikite keptuvėje. Sudėkite pjaustytus svogūnus, papriką bei smulkintą brokolį. Uždenkite keptuvę dangčiu ir pakepkite kelias min, tada nuimkite dangtį, maišydami dar pakepinkite, kol padažas vėl sutirštės, o daržovės suminkštės.
  4. Į dubenėlį sudėkite virtus Basmati ryžius, daržoves su padažu, antieną, barstykite sezamo sėklomis ir pjaustytais svogūnų laiškais ar petražolėmis. Skanaus!

         Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą