Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos didkepsnis su smidrais ir vyšnių padažu
ingredientai
500 g antienos filė su oda iš Lapino puota
šlakelis alyvuogių aliejaus
150 g vyšnių
1 v.š. balzamiko acto
1 v.š. medaus
100 ml raudono vyno
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų citrininių pipirų
pundelis šviežių smidrų

Antienos didkepsnis su smidrais ir vyšnių padažu

30 min.
2 porcijos
Gaminimas
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame antieną odele į apačią, pagardiname druska bei pipirais. Kepame 5 - 7 min. iš vienos pusės, tuomet apverčiame ir dar 4 min. kepame iš kitos pusės.
Iškepus mėsai jos nepjaustome, o suvyniojame į foliją ir leidžiame susigerti visas išsiskyrusias sultis, taip antiena taps minkštesnė ir sultingesnė. Jeigu supjaustysite-išbėgs visos sultys.
Puode apverdame smidrus kelias minutes ir perpilame lediniu vandeniu, kad smidrai išlaikytu sodrią spalvą.
Keptuvėje paliekame apie 2 šaukštus likusių riebalų nuo anties kepimo. Supilame vyną ir ant stiprios ugnies pakaitiname, kol išgaruos alkoholis. Tada supilame balzamiko actą, medų ir kaitiname, kol padažas pradės tirštėti ir bus norimo tirštumo. Sudedame vyšnias (perpjoviau pusiau ir išėmiau kauliukus prieš tai) ir pakaitiname porą minučių.
Į lėkštę dedame smidrus, per pusę perpjautą antienos filė ir užpilame aromatingu padažu.
Skanaus.
 
Už recepą dėkojame Samčio užrašams.
Atgal į receptų sąrašą