Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos ir daržovių troškinys su čiobreliais
ingredientai
340 g. Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa
4 griežinėliai Šaltai rūkyta šoninė
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Cukinija
5-8 vnt. Bulvės
120 g. Sviestas
200-250 ml Pienas
2 v.š. Miltai
100 g. Brandintas kietasis sūris
1-2 šakelės Džiovinti čiobreliai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai

Antienos ir daržovių troškinys su čiobreliais

60 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Nulupkite bulves supjaustykite plonais griežinėliais, lygiai taip pat ir cukinijas.
  2. Sudėkite skardoje taip - bulvės, cukinija, bulvės, cukinija, prieš tai skardą ištepkite trupučiu sviesto.
  3. Antienos kulšelių mėsą apkepkite kartu su smulkintu svogūnu ir sudėkite į skardą ant bulvių ir cukinijų bei sudėkite šaltai rūkytos šoninės gabaliukus.
  4. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydami supilkite pieną.
  5. Virkite padažą 3-5 minutes, vis pamaišykite, kad neprisviltų.
  6. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite du trečdalius sūrio.
  7. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
  8. Supilkite likusį padažą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir čiobreliais, kepkite dar 10-15 minučių. Nebijokite eksperimentuoti su daržovėmis ar prieskoniais.
Atgal į receptų sąrašą