Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos kebabas
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų kulšelės
1 vnt. Kiaušiniai
3 v.š. Grietinėlė 13 %
1 v.š. Manų kruopos
1 skiltelė Česnakas
1 vnt. Svogūnas (mažas)
Pagal poreikį Malti džiūvesėliai
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal skonį Kuminas

Antienos kebabas

40-60 min.
3 porcijos
Gaminimas
  1. Pamerkite medinius iešmelius į vandenį, kad kepant nesudegtų.
  2. Ančiukų kulšeles nukaulinkite, matomas sausgysles išimkite, stambesnius riebalus pašalinkite ir mėsą sumalkite. Sudėkite smulkintą česnaką, svogūną ir kitus nurodytus ingredientus. Faršą išminkykite ir palikite valandai.
  3. Mėsą padalinkite į šešias lygias dalis. Faršo gabaliuką užmaukite ant iešmelio ir drėgnomis rankomis suformuokite pailgą kebabą.
  4. Apvoliokite džiūvėsėliuose. Į keptuvę pilkite aliejaus, įkaitinkite, atsargiai dėkite kebabus ir kepkite iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.
  5. Iškepę kebabai būna tvirti.Tinka valgyti su česnakiniu padažu. Garnyrui  šviežios daržovės ir pagal jūsų poreikius ryžiai arba lavašas. Skanaus!

         Dėkojame Skanu, gražu ir su meile...Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą