Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos kepenėlės troškintos raudoname vyne su karamelizuotomis slyvomis, špinatine bulvių koše ir traškiais svogūnų žiedais
ingredientai
500 g Lapino puota antienos kepenėlių
1 didesnio raudonojo svogūno
2-3 skiltelių česnako
50 g sviesto
200ml raudono vyno
žiupsnelis Druskos, pipirų, keleto gvazdikėlių
Špinatinei bulvių košei reikia:
4 vidutinio dydžio bulvių
200 ml pieno
50 g sviesto
žiupsnelis Druskos, pipirų, malto muskato
pagal poreikį Šviežių arba šaldytų špinatų
Karamelizuotoms slyvoms reikia:
4 didesnių slyvų
2v.š. cukraus
Šiek tiek sviesto
Traškiems svogūnų žiedams reikia:
1 didesnio svogūno
50 g miltų
1 kiaušinio
Maltų džiūvėsėlių
žiupsnelis Druskos, pipirų
kepimui Aliejaus

Antienos kepenėlės troškintos raudoname vyne su karamelizuotomis slyvomis, špinatine bulvių koše ir traškiais svogūnų žiedais

60min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Pirmiausia pasiruošiame bulvių košę. Puode užkaičiame vandenį, beriame druskos ir dedame nuskustas bulves. Jeigu naudojame šviežius špinatus, tai juos lengvai pakepiname ant sviesto, o jeigu šaldytus, tai atitipiname ir viskas. Prikaistuvyje užverdame pieną su sviestu ir pilame ant išvirusių bulvių, dedame špinatus, beriame druskos, pipirų, malto muskato ir sutriname bulvių košę.
  2. Eilė svogūnų žiedams. Svogūną supjaustome žiedais, ant žiedų beriame druskos ir pipirų. Žiedus apvoliojame miltuose, plaktame kiaušinyje ir galiausiai maltuose džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrunda.
  3. Ančiukų kepenėles labai gerai nusausiname. Į įkaitintą keptuvę dedame sviesto, smulkinto česnako ir pusžiedžiais supjaustytą raudoną svogūną, viską apkepiname. Dedame kepenėles ir apkepame ir abiejų pusių. Pilame raudoną vyną, beriame gvazdikėlių, druskos ir pipirų. Troškiname apie 5 minutes.
  4. Įkaitintoje keptuvėje išlydome cukrų, kol įgauna gražią gintarinę spalvą, dedame slyvų puseles, gabaliuką sviesto. Pakaramelizuojame keletą minučių.
  5. Serviruojame ir ragaujame! Skanaus!????

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

 

Atgal į receptų sąrašą