Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos kepenėlių naminis paštetas
ingredientai
500 g Lapino puota antienos kepenėlių
2-3 vidutinio dydžio svogūno galvos
30-40 g sviesto
200 ml grietinėlės
50-70 ml geros kokybės brendžio
50-70 g rudojo cukraus (priklauso, kokio saldumo norisi)
žiupsnelis Druskos, pipirų
pagal poreikį Saulėje džiovintų pomidorų

Antienos kepenėlių naminis paštetas

180 min.
4 asmenims
Gaminimas

Svogūną pakepinau ant sviesto, sudėjau gerai nuplautas kepenėles ir leidau troškintis ant silpnos ugnies, kai šiek tiek suminkštėjo, įpyliau brendį ir leidau jam nugaruoti. Kai viskas išsitroškino, įpyliau grietinėlę, sudėjau likusius priedus ir dar keletą minučių ant silpnos ugnies troškinau. Palikau pravėsti, sutryniau su maisto smulkintuvu ir išpilsčiau į indelius.  

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Spalvota lėkštė 

Atgal į receptų sąrašą