Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
ANTIENOS KEPENĖLIŲ SALOTOS SU CUKINIJŲ TRAŠKUČIAIS IR ŠVIEŽIOMIS DARŽOVĖMIS
ingredientai
500 g Lapino puota ančių kepenėlių
3 skiltelių česnako
1 raudonojo svogūno
1 nedidelės cukinijos
150 g salotų mišinio
100 g vyšninių pomidorų
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
Padažui:
1 v.š. skysto medaus
3 v.š. alyvuogių aliejaus
2-3 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. dižono garstyčių
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

ANTIENOS KEPENĖLIŲ SALOTOS SU CUKINIJŲ TRAŠKUČIAIS IR ŠVIEŽIOMIS DARŽOVĖMIS

35 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Imkite platesnį daržovių skustuką ir išilgai per visą cukiniją braukite, kad gautųsi plonos juostelės. Sudėkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio, kad susigertų skystis.
  2. Stipriai įkaitinkite keptuvę ir dėkite po kelias cukinijos juosteles. Kepkite tol, kol apskrus iš abiejų pusių ir dėkite į lėkštę išklotą popieriniu virtuviniu rankšluoščiu.
  3. Kepenėles supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite kepenėles. Kaitrą parinkite tokią, kad kepenėlės nesitroškintų, o apskrustų ir geriausiai, kad gabalėliai nesiliestų vienas prie kito. 
  4. Apskrudinkite iš abiejų pusių, tuomet sudėkite griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, pakepkite apie 30 sekundžių, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir perdėkite į lėkštę.
  5. Į tą pačią keptuvę sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kepkite ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrus ir bus iškepę. Atidėkite į lėkštę.
  6. Padažui visus išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje.
  7. Lėkštėse išdėliokite salotas, per pusę perpjautus pomidoriukus, cukinijų juosteles, keptas kepenėles ir svogūną. Viską apšlakstykite paruoštu padažu.

Skanaus ;)

 Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Oditėlės Blogu.

Atgal į receptų sąrašą