Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos krūtinėlė su spanguolių padažu
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos file
žiupsnelis druskos ir pipirų
Padažui:
1 obuolys
0,5 stiklinės spanguolių
1-2 v.š. anties taukų
1 v.š. nutarkuotos apelsino žievelės
20 ml obuolių acto
50-70 ml brendžio
1-2 a.š. rudojo cukraus
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis druskos
1 skiltelė išspausto česnako
1 gabalėlis imbiero
Salotoms:
1 obuolys
0,5 saliero gumbo
citrinos sulčių
žiupsnelis druskos

Antienos krūtinėlė su spanguolių padažu

35 min.
2-3 porcijos
Gaminimas

Antiena:
1. Palaikyti kambario temperatūroje bent valandą (nepradėkite kepti tiesiai iš šaldytuvo).
2. Nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
3. Įpjauti odelę įstrižai į vieną pusę ir į kitą. 
4. Pipirai ir druska. Tik tiek, jokių ypatingų prieskonių nebūtina turėti.
5. Dėti odele žemyn į sausą (be riebalų) keptuvę, neuždengti, gerai įkaitinti. Kepti 6 minutes. (čia labiausiai ir taškosi)
6. Apversti ir kepti dar 3-5 minutes (žiūrint, kokią mėsą mėgstate, su krauju ar be).
7. Įdėti į skardą/kepimo indą ir kepti orkaitėje (prieš tai ją įkaitinti) 10-12 min apie 200 laipsnių. 
8. Ištraukti ir uždengti folija. Leisti mėsai pailsėti bent 7 minutes. Taip sulaikysite visas sultis. Tada pjaustyti.

Salotos:
Čia jau paprasčiau nei paprasta. 
Salierą ir obuolį supjaustyti šiaudeliais (bet būtinai šiaudeliais), pašlakstyti citrinų sultimis, žiupsnelis druskos, jei norisi (bet druskos labai mažai). Obuolį rinkitės žaliąjį, rūgštesnį, kietesnį. 

 Padažas: 
Spanguolių padažas gan universalus ir tiks prie įvairių paukščių mėsos. Recepto aš neišradau, spanguolių padažas - klasika. Jis gausis toks saldokas, jausis apelsinų, česnako ir kiti poskoniai. Nors surašiau proporcijas, kiek ir ko dėjau, bet būtinai RAGAUKITE ir koreguokite pagal savo skonį.
- obuolys. Jis bus kaip padažo pagrindas. Dėkite į puodą pjaustytą ar tarkuotą.
- 0,5 stiklinės spanguolių
- 1-2 šaukštai anties taukų (turėjo likti keptuvėje po kepimo)
- 1 šaukštelis nutarkuotos apelsino žievelės (kad labiau jaustųsi apelsino skonis)
- 20 ml obuolių/balzamiko acto (atsvara saldumui)
- 50-70 ml brendžio
- 1-2 šaukštai rudojo cukraus
- žiupsnelis cinamono 
- žiupsnelis druskos
- 1 skiltelė išspausto česnako
- 1 gabalėlis imbiero (imbierą dėkite nesmulkintą, nes padažui išvirus jį ištraukite)
Pirma pavirkite obuolį su spanguolėmis, sutrinkite puode, tada sudėkite kitus ingridietus ir pavirkite, kol viskas susijungs į vientisą padažą.

Už receptą ir nuotraukas dėojame  raudonavirtuve 

Atgal į receptų sąrašą