Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU VARŠKĖS KREMU
ingredientai
500 g šviežios antienos krūtinėlės iš Lapino puota
1 šaukšto medaus
1-2 šaukštų sojos padažo
1 šaukštelio džiovinto rozmarino
1 šaukštelio cinamono
pagal skonį druskos ir maltų juodujų pipirų
Varškės kremui:
apie 300 g varškės
1 šaukšto grietinės
1/2 šaukšto medaus
1 saujos graikinių riešutų
Žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU VARŠKĖS KREMU

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Marinuojame antieną: įstrižai įpjauname antienos krūtinėlės odą, įtriname druska, pipirais, džiovintu rozmarinu bei maltu cinamonu Atskirame inde sumaišome medų su sojos padažu ir šiuo mišiniu aptepame mėsą iš visų pusių. Įvyniojame krūtinėlę į foliją ir paliekame apie 30min, tada kepame apie 40-60min iki 170laip. įkaitintoje orkaitėje. Kepimo pabaigoje atidengiame foliją, padidiname kaitrą iki 200-220laip. maždaug 5-10min. ir įjungiame grill režimą, ANTIENĄ KEPIMO INDE GULI ODELE Į VIRŠŲ.
2. Varškę pertriname per sietelį, riešutus šiek tiek apkepiname sausoje keptuvėje ir stambiai sukapojame. Viską gerai permaišome: varškę, riešutus, medų, grietinę. Paskaniname druska bei pipirais.
SKANAUS

 

 

Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 

Atgal į receptų sąrašą