Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos krūtinėlė su vyne virtomis kriaušėmis, bulvytėmis, saldžių bulvių piurė ir vyšniniu raudonojo vyno padažu
ingredientai
4 vnt. Lapino puota švž. ančiukų filė su oda
400 g. Saldžių bulvių
12 vnt. Nedidelės bulvytės
Keletas šakelių Šviežias rozmarinas
Pagal skonį Druskos ir pipirų
Vyne virtoms kriaušėms:
8 vnt. Conference rūšies kriaušės
2 stiklinės Baltas arba raudonas vynas
1 stiklinė Vanduo
1/2 stiklinės Cukrus
Prieskoniai Cinamono lazdelė, gvazdikėliai, citrinos luobelė, vanilės ektraktas
Vyšniniam raudonojo vyno padažui:
200 g. Vyšnių be kauliukų
2 vnt. šalotiniai svogūnai
2 v.š. Cukrus
2 v.š. Sirupo nuo kriaušių
1 skiltelė Česnkas
1 v.š. Sviestas
1 1/2 a.š. Kukurūzų miltai
Prieskoniai Druska, pipirai ir rozmarinas
1 stiklinė Raudonas vynas

Antienos krūtinėlė su vyne virtomis kriaušėmis, bulvytėmis, saldžių bulvių piurė ir vyšniniu raudonojo vyno padažu

120 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Antienos krūtinėles išimkite iš šaldytuvo. Apibarstykite pipirais ir iš abiejų pusių aplipdę rozmarino šakelėmis, uždenkite maistine plėvele. Leiskite joms atšilti iki kambario temperatūros. Tai užtruks bent ne mažiau 2 valandų.
  2. Tuo metu pasiruoškite saldžių bulvių piurė. Išsivirkite saldžias bulves su lupenomis iki šios taps visiškai minkštutėlės. Išimkite iš puodo ir nuimkite lupenas. Rankinio trintuvo pagalba sumalkite iki vientisos masės. Įpilkite šiek tiek skysčio, kuriame virė bulvės, kad masę šiek tiek atskiestumėte. Sumalkite iki labai švelnios konsistencijos, pagal skonį įberkite druskos ir įspauskite šlakelį citrinos sulčių. Padėkite į šalį.
  3. Bulvytes nulupkite ir pasūdytame vandenyje išvirkite. Nupilkite vandenį ir tame pačiame puode atidėkite į šalį.
  4. Išsivirkite kriaušes. Kriaušes nulupkite, bet palikite šakeles. Viską, išskyrus kriaušes, užvirkite prikaistuvyje. Sumažinę karštį pavirkite 5 minutes, tuomet sudėkite kriaušes. Pridenkite ir ant mažos ugnies virkite 20 minučių, kol suminkštės. Kriaušės turėtų būti lengvai praduriamos plonyčiu peiliu. Perkelkite kriaušes į dubenį. Skystį dar pavirinkite, kad labiau nusiredukuotų ir užpilkite ant kriaušių. Atidėkite į šalį.
  5. Kol kriaušės verda, paruoškite padažą. Prikaistuvyje ištirpdykite sviestą ir jame pakepinkite šalotus su česnaku kol suminkštės. Pilkite vyną, cukrų, kriaušių sirupą, rozmariną ir kaitinkite 10 minučių. Sudėkite vyšnias, kaitinkite kol skystis dar labiau nugaruos (nusiredukuos), apie 5 minutes. Nukelkite nuo karščio, vyšnias patraiškykite mentele ir nusunkite padažą per merliuką. Išspaudas išmeskite. Į padažą suberkite kukurūzų krakmolo ir pakaitinkite, maišydami šluotele kelias minutes, kol sutirštės. Nukelkite nuo karščio ir atidėkite į šalį.
  6. Kepkite antienos krūtinėles. Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies. Krūtinėles padruskinkite ir dėkite į keptuvę odele žemyn. Patariu vienu kartu nekepti daugiau nei dviejų krūtinėlių. Kepkite 6 minutes, tuomet apverskite ir kepkite 4 minutes. Perkelkite krūtinėles ant kepimo skardos ir uždenkite folija. Tą patį kartokite su likusiomis krūtinėlėmis. Kai visos krūtinėlės gulės kepimo skardoje uždengtoje folija, pašaukite jas į 200°C orkaitę ir kepkite dar 7 minutes.
  7. Kol antiena kepa orkaitėje, užpilkite du valgomus šaukšus ištirpusių anties taukų ant bulvyčių. Apkepkite bulvytes.
  8. Pašildykite vyšnių padažą.
  9. Išimkite anties krūtinėles iš orkaitės ir leiskite joms kelias minutes pailsėti.
  10. Patiekite su saldžių bulvių piurė, kepintomis bulvytėmis, vyne virtomis kriaušėmis ir vyšniniu raudonojo vyno padažu.

Dėkojame KitchenJulie.com už receptą!

Atgal į receptų sąrašą