Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos kulšelių mėsos suktinukas su baravykais
ingredientai
340 g. Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa su oda
2-4 vnt. Švieži arba džiovinti baravykai/voveraitės
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Virta morka
50 g. Mirkytos razinos
Kuokštelis Krapai
Pagal skonį Pertražolės
Pagal skonį Turimos žolelės
50 g. Sviestas
200 ml. Pomidorų pasta
100 ml. Sausas raudonasis vynas
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Pagal skonį Rūkyta raudonoji paprika

Antienos kulšelių mėsos suktinukas su baravykais

90 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Atvėsintą kulšelių mėsą įvyniokite į maistinę plėvelę ir šiek tiek pamuškite plaktuku, kad mėsa taptų minkštesnė ir lengviau valdoma.
  2. Tada kulšelių mėsos išklotinę įtrinkite prieskoniais - druska, pipirais bei rūkyta raudonąja paprika ir palikite marinuotis kol pasiruošite įdarą.
  3. Virtą morką sutarkuokite, svogūną susmulkinkite, grybus taip pat ir dėkite į keptuvę įdarui apkepti su gabaliuku sviesto.
  4. Kai svogūnai gražiai pagels sudėkite mirkytas razinas ir pabarstykite druska ir pipirais.
  5. Iškepus įdarui leiskite jam atvėsti, jei turite galimybę įdarą galima pasidaryti ir iš vakaro. 
  6. Į kulšelių mėsa dėkite įdarą, suvyniokite ir su smeigtukais susmaigstykite, kad kepant neatsisuktų.
  7. Suktinukus dėkite į keptuvę ant ištirpinto sviesto, apkepkite o apkeptus suktinukus dėkite į puodą kuriame jau sudėtas likęs įdaras, supiltas vynas ir pomidorų pasta.
  8. Ant lėtos ugnies viską troškinkite apie 40 minučių. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą