Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos maltinukai bruknių padaže
ingredientai
340 g. antienos kulšelių mėsos
1 vnt. kiaušinio
1,5 šaukšto manų kruopų
žiupsnelis Druskos, šviežiai maltų pipirų
1 vnt. nedidelio svogūno
2 skiltelių česnako
2 šaukštų smulkintų pistacijų
0,5 šaukštelio džiovinto čiobrelio
0,5 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
pagal poreikį Anties taukų kepimui
pagal poreikį Kvietinių miltų
Padažui:
1 stiklinė sultinio (naudojau jautienos)
4 šaukštai bruknių uogienės
žiupsnelis Druskos, šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
pagal poreikį Šviežių daržovių salotų
1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų

Antienos maltinukai bruknių padaže

40 min.
2-3 porcijos
Gaminimas

 

Kulšelių mėsą sutrinkite smulkintuvu arba sumalkite mėsmale per smulkiausią sietelį.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Baigiant kept sudėkite smulkintą česnaką.

Į dubenį sudėkite antienos mėsą, kepintus svogūnus, manų kruopas, pistacijas, čiobrelius, apelsinų žieveles, supilkite išplaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad išbrinktų manų kruopos.

Formuokite nedidelius maltinukus, apvoliokite juos miltuose ir kepkite keptuvėje su anties taukais arba lydytu sviestu.

Padažui supilkite į keptuvę sultinį, sudėkite uogienę ir virkite kol liks 1/3 skysčio, pagardinkite druska, pipirais. Sudėkite į padažą maltinukus ir maišydami virkite, kol maltinukai pasidengs gražia padažo glazūra.

Prieš patiekiant, pabarstykite ant maltinukų smulkintų svogūnų laiškų.

 Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą