Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos ragu
ingredientai
500 g Antienos kulšelių mėsos
1 morka
1 svogūnas
1/2 apelsino nutarkuotos žievelės
1/2 apelsino sulčių
1/2 šaukštelio cinamono
150 g trintų pomidorų
150 ml balto vyno
1 l vištienos sultinio
400 g makaronų (geriausia ilgi ir plokšti)
pagal skonį druskos ir pipirų
1 lauro lapas
2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Antienos ragu

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
Antieną pagardiname druska,pipirais ir cinamonu. Pamarinuojame apie 20 min.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejaus ir apkepiname antiena iš visų pusių. Išimame iš keptuvės ir atidedame.
Į keptuvę pilame aliejaus, sudedame smulkintas morkas,svogunus,apelsino žievelę,lauro lapą ir pakepiname ant mažos kaitros 10 min. Supilame vyną. Kai vyno liks puse kiekio, pilame apelsino sultis, sultinį, trintus pomidorus,antieną ir uždengus troškiname ant nedidelės kaitros 60 min.
Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės. Išvirusius makaronus dedame į puodą su ragu padažu ir dar pakaitiname 5-10 min.
Skanaus.

 

 

Už receptą dėkojame Samčio užrašams. 

Atgal į receptų sąrašą