Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos salotų wraps
ingredientai
340 g Lapino puota antienos kulšelių mėsos
2 v.š. sojos
1 v.š. krakmolo
kepimui aliejaus
1 morka
1/2 agurko
1/2 paprikos
2 v.š. konservuotų bambuko ūglių
1-2 skilteės česnako
mažas gabalėlis imbiero
svogūnų laiškų
sezamo sėklų
baby romaninių salotų lapų
Padažas kepimui
2 v.š. hoisin padažo
1 v.š. sojos
1v.š. ryžių acto
1 arb. š. medaus
1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
Česnakinis padažas:
3-4 skitelės sutarkuotos česnako
2 v.š. majonezo
1 v.š. sojos
1 a.š. ryžių acto
1 a. š. medaus

Antienos salotų wraps

30 min.
2 asmenims
Gaminimas

Antieną pasmulkiname į mažesnius gabaliukus ir sumaišome su soja ir krakmolu. Leidžiame pastovėti 10–15 min. Jei turime laiko - 30min. Tuo tarpu sumaišome visus padažo ingredientus kepimui atskirame dubenėlyje. Tuomet susimaišome česnakinio padažo ingredientus, paragaujame, jei ko norisi daugiau mažiau - pridedam. Leidžiam skoniams pastovėti, kol gaminsime wraps’us. Juostelėmis supjaustome papriką, morką ir agurką. Keptuvėje, geriausia wok’e, bet tinka ir paprasta - aliejuje apkepame  antieną , po minutės - česnaką ir imbierą. Po kelių minučių sudedame morkas, papriką ir bambuko ūglius. Minutę-dvi kepame maišydami ir supilame padažą, viską išmaišome ir trumpai patroškiname. Viską darome ant aukštos ugnies. Į salotos lapą dedame šaukštą antienos su daržovėmis, agurko, smulkintų svogūnų laiškų ir sezamo sėklų – susukam, mirkom padaže ir niaaam! 

 

Galima valgyti ir šiltą ir net šaltą. Jei nori - pridėti chilli dribsnių ar srirachos ????

 



Už receptą ir nuotrauką dėkojame Austė Kelerienė
Atgal į receptų sąrašą