340 g | Lapino puota antienos kulšelių mėsos |
2 v.š. | sojos |
1 v.š. | krakmolo |
kepimui | aliejaus |
1 | morka |
1/2 | agurko |
1/2 | paprikos |
2 v.š. | konservuotų bambuko ūglių |
1-2 skilteės | česnako |
mažas gabalėlis | imbiero |
svogūnų laiškų | |
sezamo sėklų | |
baby romaninių salotų lapų | |
Padažas kepimui | |
2 v.š. | hoisin padažo |
1 v.š. | sojos |
1v.š. | ryžių acto |
1 arb. š. | medaus |
1 v.š. | skrudintų sezamų aliejaus |
Česnakinis padažas: | |
3-4 skitelės | sutarkuotos česnako |
2 v.š. | majonezo |
1 v.š. | sojos |
1 a.š. | ryžių acto |
1 a. š. | medaus |
Antieną pasmulkiname į mažesnius gabaliukus ir sumaišome su soja ir krakmolu. Leidžiame pastovėti 10–15 min. Jei turime laiko - 30min. Tuo tarpu sumaišome visus padažo ingredientus kepimui atskirame dubenėlyje. Tuomet susimaišome česnakinio padažo ingredientus, paragaujame, jei ko norisi daugiau mažiau - pridedam. Leidžiam skoniams pastovėti, kol gaminsime wraps’us. Juostelėmis supjaustome papriką, morką ir agurką. Keptuvėje, geriausia wok’e, bet tinka ir paprasta - aliejuje apkepame antieną , po minutės - česnaką ir imbierą. Po kelių minučių sudedame morkas, papriką ir bambuko ūglius. Minutę-dvi kepame maišydami ir supilame padažą, viską išmaišome ir trumpai patroškiname. Viską darome ant aukštos ugnies. Į salotos lapą dedame šaukštą antienos su daržovėmis, agurko, smulkintų svogūnų laiškų ir sezamo sėklų – susukam, mirkom padaže ir niaaam!
Galima valgyti ir šiltą ir net šaltą. Jei nori - pridėti chilli dribsnių ar srirachos