Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos širdelių maltinukai su baravykų padažu
ingredientai
500 g Lapino puota antienos širdelių
1 didelės morkos
2 didelių svogūnų
2 skiltelių česnako
1 kiaušinio
1 v.š. krakmolo
Stiklinės riebios grietinėlės
200 g šaldytų ar marinuotų baravykų
Ryšulėlis krapų
žiupsnelis Druskos, pipirų, raudonėlio
kepimui Aliejaus
gabalėlio Sviesto

Antienos širdelių maltinukai su baravykų padažu

60min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Antienos širdeles nuplauname ir sumalame mėsmale ar maisto smulkintuvu.
  2. Keptuvėje svieste apkepiname vieną smulkintą svogūną, česnaką ir tarkuotą morką. Apkepintas daržoves dedame į maltas širdeles. Beriame druskos, pipirų, dedame žiupsnį raudonėlio. Dedame šaukštą krakmolo, mušame kiaušinį. Masę gerai išmaišome.
  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų, šaukštu formuojame maltinukus ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.
  4. Gaminame baravykų padažą. Keptuvėje svieste apkepiname smulkintą svogūną, dedame baravykus, dar šiek tiek pakepiname. Pilame grietinėlę, beriame druskos ir pipirų, smulkiai kapotų krapų. Verdame kol sutirštėja.
  5. Labai skanu su bulvių koše.

Skanaus!

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

Atgal į receptų sąrašą