Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos skrandukų sultinys su daržovėmis
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų skrandukai
1 pakelis Šaldytas daržovių mišinys (brokoliai, žiediniai kopūstai, morka)
1 vnt. Svogūnas
1,5 - 2 lt. Vištienos sultinys
Gabalėlis Sviestas
Pora saujų Makaronai
Pagal skonį Malti lauro lapai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Juodieji pipirai
Pagal poreikį Grietinė
Pagal poreikį Krapai

Antienos skrandukų sultinys su daržovėmis

75 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Antienos skrandukus išverdame: dedame antienos skrandukus į šaltą pasūdytą vandenį. Kuomet vanduo užverda sumažiname liepsną ir nugriebiame susidariusias putas. Skrandukus verdame ant silpnos ugnies ne mažiau nei valandą.
  2. Išvirusius skrandukus supjaustome norimo dydžio juostelėmis.
  3. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname ant sviesto, kol šis taps permatomas.
  4. Į sultinį beriame šaldytas daržoves, makaronus ir pakepintus svogūnus. Sultiniui užvirus, viską paverdame dar apie 7 – 8 min.
  5. Išvirusią sriubą patiekiame su grietine, krapais ir mėgstama duona, krekeriais ar kas Jums patinka. 

SKANAUS!

Atgal į receptų sąrašą