Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos steikas su trintomis avietėmis
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. antienos filė be odos
Pagal skonį Druska ir pipirai
Šlakelis Aliejus
Keletas a.š. Trintos avietės
Garnyrui:
Pagal poreikį Virti grikiai
1 vnt. Brokolis
1 vnt. Raudonasis svogūnas
Sauja Džiovintos spanguolės
Sauja Saulėgrąžų sėklos
1 a.š. Graikiškas jogurtas
Pagal skonį Druska ir pipirai

Antienos steikas su trintomis avietėmis

40 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Anties krūtinėlę gerai nuplaukite, nusausinkite ir iš visų pusių ištrinkite druska bei pipirais.
  2. Įkaitinkite keptuvę (geriausia – grill), kad net dūmų atsirastų, įlašinkite šlakelį aliejaus ir dėkite anties filė (jei ji su oda – ji turi būti apačioje). Kepkite 5 minutes iš vienos pusės, apverskite – tiek pat pakepkite iš kitos. Šiam kepimui pasiruoškite iš anksto – atsidarykite langus ir duris į lauką, nes dūmų ir kvapo bus LABAI daug. Krūtinėlė turi būti gerai apskrudusi – net ruda.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių ir į ją dėkite kepimo inde sudėtus apkepusius anties steikus. Kepkite maždaug 10–12 minučių, jei norite steiko su krauju – galite ir trumpiau.
  4. Mėsą išimkite iš orkaitės, dėkite į lėkštę ir leiskite jai ramiai pastovėti kokias 10 minučių.
  5. Pagaminkime garnyrą. Išvirkite grikius.
  6. Brokolį susmulkinkite, dėkite į dubenį, į jį suberkite spanguoles, saulėgrąžas, smulkiai supjaustytą svogūną, viską pagardinkite druska, pipirais ir šaukšteliu graikiško jogurto.
  7. Grikius bei brokolio salotas patiekite greta steiko, pagardinto trintomis avietėmis. Skanaus!

      Dėkojame Lieknos bitės už receptą!

Atgal į receptų sąrašą