Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos stir fry su anakardžiais ir ryžiais
ingredientai
340 g g ančių kulšelių mėsos “Lapino puota”
1 skiltelės česnako
žiupsnelis Druskos, j. pipirų, malto imbiero
2 morkų
2 saliero stiebų
1/2 saldžiosios paprikos
100 g keptuvėje paskrudintų anakardžių
Skiltelės laimo
Aliejaus (kepimui)
Padažui reikės:
2 v.š. sojų padažo
5 v.š. austrių padažo
4 v.š. skysto medaus
3 a.š. kukurūzų krakmolo
Ryžiams reikės:
150 g ilgagrūdžių ryžių
2 kiaušinių
Patiekimui reikės:
aliejaus (nebūtina, bet suteikia puikaus skonio) Skrudintų sezamų sėklų

Antienos stir fry su anakardžiais ir ryžiais

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Išvirkite ryžius ir atidėkite. 
  2. Ančių kulšelių mėsą supjaustykite į nedidelius pailgus gabalėlius. Įspauskite česnako skiltelę, apibarstykite druska, j. pipirais ir maltu imbieru. Įpilkite kelis šlakelius aliejaus ir išmaišykite.
  3. Supjaustykite saliero stiebus, morkas ir papriką.
  4. Padažui sumaišykite sojos ir austrių padažus, skystą medų ir kukurūzų krakmolą.
  5. Įkaitinkite dvi keptuves su aliejumi: vieną – antienai su daržovėmis, kitą – ryžiams kepti.
  6. Sumaišykite kiaušinius ir supilkite į pirmą keptuvę. Intensyviai maišykite, kad susidarytų gabalėliai (patogu maišyti sushi lazdelėmis, po to – medine mentele). Kiaušiniams apkepus, suberkite ryžius ir dar trumpai apkepkite.
  7. Kitoje stipriai įkaitintoje keptuvėje kelias minutes apkepkite antieną. Išimkite.
  8. Sudėkite daržoves ir taip pat kelias minutes apkepkite. Grąžinkite į keptuvę antieną, supilkite padažą ir intensyviai maišant kepkite dar kelias minutes. Padažas iškart ims tirštėti. Įspauskite laimo skiltelę. Jei pritrūktų drėgmės, galite įpilti šlakelį verdančio vandens.
  9. Į dubenėlius dėkite keptus ryžius, ant jų – antieną su daržovėmis. Apšlakstykite skrudintų sezamų sėklų aliejumi.

 

Už receptą dėkojame Dar kasneliui.

Atgal į receptų sąrašą