Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos suktinukai (6vnt.) su topinambų koše
ingredientai
500 g šviežios ančiukų filė su oda
žiupsnelis Druskos
žiupsnelis Maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis Raudonėlių
Įdarui:
1 didelės morkos
1 vidutinio dydžio svogūno
1 a.š. bazilikų ir česnakų prieskonių mišinio
150 g sūdytų baravykų
kepimui aliejaus
Košei:
400 g topinambų
1 a.š. druskos
1 v.š. kokosų minkštimo gėrimo (riebumas 11-13%)

Antienos suktinukai (6vnt.) su topinambų koše

45 min.
3 asmenims
Gaminimas
1. Filė gabaliukus išilgai supjaustyti į 6 vienodas dalis ir mėsos plaktuku išploninti gabaliukus.
2. Kiekvieną gabaliuko pusę pabarstyti šiek tiek druskos, pipirų ir raudonėlių.
3. Mėsos gabaliukus sudėti į lėkštę, uždengti maistine plėvele ir palikti per naktį pasimarinuoti.
4. Sutarkuoti morką, svogūną supjaustyti smulkiais gabaliukais sudėti į dubenį ir užberti bazilikų ir česnakų prieskonių mišinio, išmaišyti.
5. Įkaitinti keptuvėje aliejų, apkepti morkas ir svogūnus. Daržovėms apkepus, suberti smulkiai pjaustytus baravykus ir viską pakepinti ant silpnos ugnies dar ~5min. Įdarą sudėti į dubenį ir palikti atvėsti.
6. Ant marinuotos mėsos gabaliuko dėti šaukštą įdaro ir suvynioti mėsą, suktinuką dėti į kepimo indą “siūle” į apačią. Taip susukti likusius suktinukus.
7. Kepti 180C/40min.
8. Kol mėsa kepasi, nuskusti topinambus.
9. Į puodelį su verdančiu vandeniu įberti druskos, sudėti topinambus ir virti 20min.
10. Išvirusius topinambus nukošti, perkelti į dubenį, užpilti kokosų gėrimo ir pertrinti iki košės konsistencijos.
11. Iškepusius suktinukus patiekti su topinambų košę ir daržovėmis.

Skanaus!
 
 
Už receptą dėkojame Rožinis avokadas. 
Atgal į receptų sąrašą