Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos suktinukai su slyvomis
ingredientai
1 pakuotė (340 g) Lapino Puota Švž. Antienos kulšelių mėsa su oda
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti juodieji pipirai
Žiupsnelis Švž. Čiobrelių lapeliai
12 vnt. Džiovintos slyvos
8 vnt. Šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelės
4 vnt. (skiltelės) Česnakai
4 vnt. (šakelės) Švž. Čiobrelis

Antienos suktinukai su slyvomis

60 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Šlaunelių mėsą nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir lengvai pamuškite mėsos plaktuko lygiąja puse, kad mėsa suminkštėtų.
  2. Iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir čiobrelių lapeliais. 
  3. Ant kiekvieno gabalėlio išdėliokite po 3 džiovintas slyvas ir susukite suktinuką, kurį apvyniokite į dvi kiaulienos šoninės juosteles ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais arba perriškite virvele.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
  5. Suktinukus sudėkite į kepimo skardą, šalia išdėliokite nenuluptas česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min. 
  6. Patiekite su troškintais raudonaisiais kopūstais ir krienais.

Dėkojame Oditėlės blogui už receptą!

 

 

Atgal į receptų sąrašą