Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos troškinys su džiovintais obuoliais
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų kulšelės
2 vnt. Morkos
Sauja Džiovinti obuoliukai
Pagal poreikį Obuolių sultys
2 v.š. Marinuoti mažieji svogūnėliai
2 skiltelės Česnakas
2 v.š. Miltai
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal skonį Cukrus
1 vnt. Lauro lapai

Antienos troškinys su džiovintais obuoliais

60 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Anties kulšeles nukaulinkite. Mėsą palikite su oda ir riebalais ir supjaustykite apie 5 cm dydžio kubeliais. Kaulų neišmeskite, jie taip pat dalyvaus troškinio gamyboje.
  2. Mėsą dėkite į plastikinį maišiuką, pabarstykite druska, pipirais, berkite miltus ir uždarę maišiuką išpurtykite, kad mėsa iš visų pusių pasidengtų miltais.
  3. Viską darykite tame pačiame troškintuve, kuriame gaminsite troškinį. Gerai įkaitintuose riebaluose kepinkite miltuotus mėsos gabaliukus. Mėsa turi apskrusti. Apkepintą antieną atidėkite. Riebalus palikite.
  4. Į tą patį troškintuvą sudėkite svogūnėlius, įberkite truputį cukraus, pakepinkite, sudėkite stambiai smulkintas morkas, česnaką, obuoliukus, truputį druskos ir dar šiek tiek viską pakepinkite.
  5. Į apskrudusias daržoves pilkite obuolių sultis ir užvirinkite. Sudėkite mėsą, kaulus, lauro lapą. Antiena turi būti panardinta sultyse. Troškinkite ant žemos ugnies apie 1 val. iki troškinys sutirštės ir dalis sulčių nugaruos. Tinka valgyti su juoda duona ar bulvėmis. Skanaus!

        Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą