Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antienos troškinys su šokoladu
ingredientai
340 g Lapino puotos antienos kulšelių mėsos
1 vnt. morka
1 vnt. svogūnas
1/2 petražolės šaknies
400 ml vandens
100 ml gero raudono vyno
1 a.š. tarkuoto juodo šokolado
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
šlakelis aliejaus

Antienos troškinys su šokoladu

60-70 min.
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 C.
  2. Morką, svogūną ir petražolės šaknį susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atidėkite į šoną.
  3. Keptuvėje, išėmus daržoves, pakepinkite antieną, pagardinkite ją druska ir pipirais. Antieną  kepinkite ant stiprios liepsnos, kad ji šiek tiek apskrustų.
  4. Į troškinimui skirtą puodą sudėkite daržoves, mėsą ir supilkitye vyną.
  5. Pakaitinkite kol vynas beveik išgaruos. Supilkite vandenį arba sultinį ir pašaukite į orkaitę 30 - 40 min.
  6. Kai mėsa išsitroškins ir bus minkšta, išimkite iš orkaitės, suberkite tarkuotą šokoladą ir gerai išmaišykite.
  7. Tiekite su mėgiamu garnyru.
 
Už receptą ir nuotraukad dėkojame Samčio užrašams!
Atgal į receptų sąrašą