Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties kojelė troškinta vyšnių skonio aluje
ingredientai
1 pakuotė (550 g) Lapino Puota Švž. Ančiukų kulšelės
1 vnt. Svogūnas
Pagal poreikį Lydytas sviestas (kepimui)
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Švž. Malti pipirai
1 a.š. Džiovintas rozmarinas
1 a.š. Džiovintas čiobrelis
1 a.š Džiovintas šalavijai
2 stiklinės Vyšnių skonio alus
2 vnt. Morkos
1 vnt. Pastarkonas
0,5 stiklinės Kukurūzų kruopos
2,5 stiklinės Vandens
2 v.š. Tarkuotas kietasis sūris
1 v.š. Sviestas

Anties kojelė troškinta vyšnių skonio aluje

120 min.
2-3 porcijos
Gaminimas

Kojeles dėkite į sausą įkaitintą keptuvę kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.

Morkas ir pastarnoką supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apkepkite daržoves keptuvėje su sviestu.

Puode, kuriame troškinsite kojeles, įkaitinkite gabaliuką sviesto, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite kol suminkštės.

Į puodą su svogūnais sudėkite apkeptas anties kojeles, žoleles, supilkite alų, pagardinkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies pusantros valandos.

Kai kojelės išsitroškins, jas išimkite ir atidėkite. Troškinimosi skystį virkite ant didelės kaitros, kol liks pusę buvusio kiekio. Pertrinkite per sietelį.

Į perkoštą troškinimosi skystį sudėkite kojeles, daržoves ir troškinkite dar 5 minutes.

Košei į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Baigiant virti sudėkite sviestą, sūrį. Košę gerai išmaišykite.

Patiekite anties kojelę su troškintomis daržovėmis ir kukurūzų koše.

 

Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą