Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties krūtinėlė su apelsinine moliūgų piure
ingredientai
500 g Lapino puota šviežios antienos file
2 v.š. apelsino sulčių
1 v.š. medaus
žiupsnelis juodųjų pipirų
žiupsnelis druskos
keli šalavijo lapeliai
Moliūgų piurei:
300 ml moliūgų tyrės
2 v.š. apelsino sulčių
1 tarkuota aplesino žievelė
žiupsnelis druskos
¼ tarkuoto muskato riešuto

Anties krūtinėlė su apelsinine moliūgų piure

35 min.
2-3 porcijos
Gaminimas

Anties krūtinėlę įpjauname keliose vietose, sudarydami rombus. Įkaitiname keptuvę. Dedame anties krūtinėlę odele žemyn ir kepame 4 min. Šalia dedame šalavijo lapelius. Krūtinėlę apverčiame ir kepame dar 3 min. Apelsino sultis sumaišome su medumi, druska, pipirais. Šiuo marinatu ištepame anties krūtinėlę ir pabaigiame kepti 170 * C T orkaitėje 10 min.
Moliūgų tyrę pilame į prikaistuvį ir užkaičiame virti. Įspaudžiame apelsino sultis, įtarkuojame jo žievelę ir muskato riešuto, beriame druskos.

Atgal į receptų sąrašą