Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties krūtinėlė su baklažanais
ingredientai
500 g Lapino puotos Šviežia ančiukų filė
2-3 vnt nedidelių baklažanų
3 vnt pomidorai
pagal poreikį aliejaus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis 5 pipirų mišinio
pagal poreikį pesto padažo
pagal poreikį žalumynų
50 g parmezano sūrio

Anties krūtinėlė su baklažanais

60 min.
3-4 porcijos
Gaminimas

1.Anties krūtinėlę nusausiname , ištriname druska ir pipirais .Odelę įpjauname .
2.Įkaitiname gril keptuvę ir dedame krūtinėlę oda žemyn.
3.Krūtinėlės didelės,dėl to kepu po 6 -7 min. abi puses.Neperkepkite.
4.Iškeptas krūtinėles dedame į dubenį ir uždengiame ''pailsėti''.
5.Baklažanus supjaustykite riekelėmis ir apibarstykite rupia druska.Palikite 30 min.
6.Po pusvalandžio baklažanus aptepkite aliejumi ir apkepinkite gril keptuvėje .
7.Ant kiekvienos baklažano riekelės tepkite pesto padažą arba džiovintų pomidorų užtepą ,ką turite.Dėkite pomidoro riekelę ir barstykite sūriu.Pakartokite tą patį dar kartą.
8.Dėkite kepti į vidutinio karštumo orkaitę 10-15 min.
9.Tiekiame pailgoje lėkštėje.Dedame baklažanų sluoksniuočius ir ant viršaus dedame gražiai supjaustytą anties krūtinėlę.

Skanių akimirkų !!!

Už receptą dėkojame skanu, gražu ir su meile..... Rita

Atgal į receptų sąrašą