Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties krūtinėlė su baltojo vyno padažu
ingredientai
500 g Lapino puotos šviežia antienos file
1/2 stiklinės balto vyno
1 vnt. obuolio
100 g Rudųjų pievagrybių
4 vnt. Džiovintų pomidorų
1 skiltelės Česnako
1 vnt. Sultinio kubelio
krakmolo apvoliojimui
1 v.š. rozmarino
žiupsnelis druskos, pipirų

Anties krūtinėlė su baltojo vyno padažu

45 min.
3-4 porcijos
Gaminimas

Anties krūtinėlę atskiriame nuo odelės. Odelę supjaustome smulkiomis juostelėmis. Krūtinėlę kiek pamušame ir taip pat supjaustome plonomis juostelėmis. Odelių ir krūtinėlės juosteles sumaišome, paskaniname rozmarinu, druska bei pipiru. Tuomet antieną apvoliojame krakmole (stengiamės juosteles atskirti). Kepame juosteles keptuvėje (aliejaus pilame daugiau). Iškeptą antieną atidedame.

Gaminame padažą. Į keptuvę pilame truputį aliejaus, kuriame buvo džiovinti pomidorai. Dedame kubeliais supjaustytą obuolį, pasmulkintą česnaką, grybus bei džiovintus pomidorus. Viską pakepiname, tuomet sutrupiname sultinio kubelį, užberiame druskos, pipiro ir supilame vyną. Kiek padidinus ugnį nugariname dalį vyno. Galima įberti pusę šaukštelio rudojo cukraus. Suberiame antieną ir gerai išmaišius šiek tiek pakaitiname.

Už receptą dėkojame Gamink Pats.

Atgal į receptų sąrašą