Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties krūtinėlė su bulguru ir salotomis
ingredientai
500 g Lapino puota antienos file
pagal poreikį Raudonos virtuvės prieskoniai paukštienai
pagal poreikį Bulguro kruopos
pagal poreikį Raudonos virtuvės prieskoniai Harissa
2 pomidorai
pagal poreikį Svogūno laiškai
Pusė nedidelio raudonojo svogūno
1 v.š. grietinės
žiupsnelis šviežios petražolės
žiupsnelis Druska

Anties krūtinėlė su bulguru ir salotomis

45 min.
2 porcijos
Gaminimas
  • Anties krūtinėlės odelę įpjauti įstrižai į vieną pusę ir į kitą pusę, kad susidarytų rombai.
  • Pamarinuoti su paukštienos prieskoniais, druska kelias valandas, o jei galite, tai per naktį.
  • Užkaiskite puode 1 litrą vandens, kai užvirs įberkite žiupsnį druskos ir įdėkite bulguro kruopų maišelį. Virkite pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės (išvirkite ir tiek). Kai išvirs, įdėkite žiupsnį Harissa prieskonių.
  • Gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite anties krūtinėlę odele žemyn ir kepkite 6 minutes.
  • Apverskite ir kepkite dar 3-5 minutes.
  • Apkeptą krūtinėlę dėkite į kepimo indą ir kepkite apie 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Jei jūsų keptuvė tinkama kepti orkaitėje, galite ją ir naudoti, krūtinėlės neperdedant į kitą indą. Kai krūtinėlė iškeps, ją uždenkite folija ir palaukite 5 minutes, kad anties sultys užsidarytų viduje ir pjaustant neišbėgtų, tada mėsa bus sultinga.
  • Pomidorą supjaustykite kubeliais, įdėkite smulkiai pjaustyto svogūno, šviežių petražolių, truputį svogūno laiškų (nebūtina). Išmaišykite su šaukštu grietinės, pagardinkite druska.

Už receptą dėkojame Raudonai virtuvei.

Atgal į receptų sąrašą