Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties krūtinėlė su bulvių ir pastarnokų koše
ingredientai
500 g Lapino puota anties krūtinėlės
žiupsnelis Druskos, šviežiai maltų pipirų
Košei:
2 pastarnokai
5-6 nedidelės bulvės
šlakelis grietinėlės
2 v.š. petražolių lapelių
gabaliukas Sviesto
Karamelizuotas svogūnams:
2 svogūnai
1 a.š. sviesto
2 a.š. cukraus
žiupsnelis Druskos
Karamelizuotiems burokėliams:
2 virti ar orkaitėje kepti burokėliai
1 v.š. rudojo cukraus ar medaus
3 v.š. Balzamiko acto arba aviečių, kitų uogų acto
žiupsnelis druskos
gabalėlio sviesto

Anties krūtinėlė su bulvių ir pastarnokų koše

45 min.
2-3 porcijos
Gaminimas

Krūtinėles dėkite odele žemyn į stipriai įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol odelė gražiai apskrus apie 6 min. Pabarstykite iš abiejų pusių druska ir pipirais. Apverskite ir dar pakepkite apie 5-6min. Neperkepkite. Iškeptą išimkite ir leiskite kelias minutes pastovėti.

Bulvės ir pastarnokus pasūdykite ir išvirkite, tada sutrinkite. Pagardinkite sviestu ir grietinėle. Sudėkite smulkiai pjaustytas petražoles, išmaišykite.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus pradės karamelizuotis. Svogūnus supjaustykite storais žiedais, dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite ir pabarstykite druska.

Burokėlius supjaustykite kubeliais arba skiltelėmis. Dėkite į keptuvę su šiek tiek sviesto. Berkite cukrų ar medų. Išmaišykite. Pilkite actą, dėkite druskos ir maišant pakepkite, kol karamelizuosis. Ragaukite ir pridėkite medaus, acto ar druskos, jei trūksta. Kai nieko netrūks, iškart suprasite, nes akys išsiplės nuo tobulo skonio ????

Skanaus!

Už receptą dėkojame Baltai lėkštei!

Atgal į receptų sąrašą