Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties krutinėlės filė su moliūgu tyre raudoname vyne virta kriauše, brukniu uogiene
ingredientai
500 g Ančiuku file su oda Lapino Puota
žiupsnelis Druska
Apelsininiai pipirai
Adygea druska su česnakais
Vištienos sultinys galina blanca
Švž.rozmarinas ir čiobreliai
Česnakas
Obuoliu sultys
Kriaušės raudoname vyne :
Kriaušės
Raudono vyno
Cukraus
Brukniu-raudono vyno padažas:
Samtelis raudono vyno (naudojau be alkoholio Vorutos juoduju serbentu
3 v.š. brukniu uogienes ar d žemo ( Krakmolas su vandeniu (pada žo sutir štinimui)
Moliūgu kreminė košė :
Sviestinio moliūgo
Žiupsnelio druskos
Vandens
Sviesto
Pieno

Anties krutinėlės filė su moliūgu tyre raudoname vyne virta kriauše, brukniu uogiene

60min.
2 asmenims
Gaminimas

Prieskoniais ir česnaku apibarstome ir įtriname mėsą. Sudedame smulkintus čiobrelius, rozmarinus ir užpilame obuolių sultimis. Paliekame marinuotis parai šaldytuve. 

Garnyrui prie anties gaminam: Žaliąsias pupeles (Į įkaitintą keptuvę dedame gabalėlį sviesto, dvi skilteles tarkuoto česnako, beriame pupeles  ir apkepiname, tuomet beriame prieskonius: druską, pipirus, vištienos sultinį ir įspaudžiame citrinos sulčių. Pačios pupelės turi būti traškios. 

Kriaušės raudoname vyne: Kriaušių odeles nuskutame, paliekame tik kotelį. Į puodą supilame vyną ir cukrų ir statome ant ugnies, kad cukrus ištirptų. Tuomet sudedame kriaušes ir verdame kol kriaušės įgaus raudoną spalvą. 

Bruknių-raudono vyno padažas: 

Į puodą įpylame vyno, sudedame uogienę ir užvirinam ir su krakmolu sutirštinam.

Moliūgų kreminė košė:

Sviestinį moliūgą supjaustome kubeliais, užpilame vandeniu, kad apsemtų, įberiame druskos ir dedame virti. Kai moliūgas jau minkštas, nukošiame vandens likutį ir įdedame gabalelį sviesto ir truputį pieno. Vėl uždedame ant ugnies pagarinti. Visa masę sudėti į blenderį ir sutrinti. 

Anties krūtinėlės kepimas:

Išimame anties krutinėlę iš marinato ir nusausiname. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu sviesto (nebūtina galima kepti ant sausos) dedame anties file odele žemyn ir apkepiname iki auksinės spalvos iš abiejų pusių. Tuomet šauname 10min į 180 laipsnių orkaitę.(Kepimo laikas priklauso nuo jum mėgstamos anties krutinėlęs ar tai vidutiniškai, ar gerai kepta būtų.

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Marijai. 

 

Atgal į receptų sąrašą