Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties krutinėlės filė su moliūgu tyre raudoname vyne virta kriauše, brukniu uogiene
ingredientai
500 g Ančiuku file su oda Lapino Puota
žiupsnelis Druska
Apelsininiai pipirai
Adygea druska su česnakais
Vištienos sultinys galina blanca
Švž.rozmarinas ir čiobreliai
Česnakas
Obuoliu sultys
Kriaušės raudoname vyne :
Kriaušės
Raudono vyno
Cukraus
Brukniu-raudono vyno padažas:
Samtelis raudono vyno (naudojau be alkocholio Vorutos juoduju serbentu
3 v.š. brukniu uogienes ar d žemo ( Krakmolas su vandeniu (pada žo sutir štinimui)
Moliūgu kreminė košė :
Sviestinio moliūgo
Žiupsnelio druskos
Vandens
Sviesto
Pieno

Anties krutinėlės filė su moliūgu tyre raudoname vyne virta kriauše, brukniu uogiene

60min.
2 asmenims
Gaminimas

Prieskoniais ir česnaku apibarstome ir itriname mėsa. Sudedame smulkintus čiobrelius ir rozmarinus ir užpilame obuoliu sultimis.Paliekame marinuotis parai i šaldytuvą. Garnyrui prie anties gaminam : Žaliasias pupeles ( Į ikaitinta keptuve sudedame gabaleli sviesto dvi skilteles tarkuoto česnako sudedame pupeles apkepiname,tuomet beriame prieskonius druska,pipirai,vi štienos sultinys ir ispaud žiame citrinos sul čiu pa čios pupel ės turi buti tra škios. 

Kriaušės raudoname vyne :

Kriau šiu uodeles nuskutame paliekame tik koteli.I puoda supilame vyna ir cukru ir statome ant ugnies,kad cukrus ištirptu.Tuomet sudedame kriau šes ir verdame kol kriaušės igaus raudona spalva. 

 

Brukniu-raudono vyno padažas: 

I puoda ipyliau vyna sudejau uogienes ir uzvirinau,tuomet su krakmolu sutirštinau. 

 

Moliūgu kreminė košė :

Sviestini moliuga supjaustome kubeliais,u žpilame vandeniu kad apsemtu iberiame druskos ir dedame virti. Kai moli ūgas jau mink štas nuko šiame vandens likuti idedame gabaleli sviesto ir truputi pieno v ėl u ždedame ant ugnies pagarinti.Visa mase sudejau į blenderi ir sutryniau.

 

Anties krutinėlės kepimas:

Išimame anties krutinėlę iš marinato ir nusausiname. Įkaitinta keptuvę sutrupu čio sviesto (nebutina galima kepti ant sausos) dedame anties file odele žemyn ir apkepiname iki auksines spalvos i š abieju pusiu. Tuomet šauname 10min į 180laipsniu orkaite.(Kepimo laikas priklauso nuo jum mėgstamos anties krutineles ar tai vidutini škai ar gerai kepta butu.

 

Už receptą dėkojame Marijai. 

 

Atgal į receptų sąrašą