Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Anties suktinukai su padažu
ingredientai
340 g Lapino puotos anties kulšelių mėsos
3 skiltelės česnako
1 vnt. anyžiaus žvaigždutė
2 vnt. svogūnai
žiupsnelis cinamono
0,5 imbiero
saujelė svogūno laiškų
150 g ryžių paplotėlių
1 vnt. paprikos
Padažas prie anties:
4 v.š. apelsinų džemo
4 v.š. ryžių acto
1 a.š. sojos padažo
2 skiltelės smulkinto česnako
1 v.š. tarkuoto imbiero
0,5 a.š. čili miltelių
žiupsnelis kajeno pipirų
žiupsnelis druuskos, pipirų

Anties suktinukai su padažu

50 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
Padažo visus ingredientus gerai sumaišykite  ir prieš vartojant palaikykite  šaldytuve, kad geriau susigertų skoniai. Šį padažą galima laikyti šaldytuve gerai uždarytame indelyje iki 1 mėn.
 
1. Į puodą, kuriame ruošime antį, suberkite  anyžiaus žvaigždutę ir 2 neluptas sutraiškytas česnako skilteles ir įdėkite  sietelį (neturint puodo sietelio galima jį paprastai pasidaryti - paimti vienkartinę apvalią kepimo formą iš folijos, įdėti ją aukštielninką į puodą ir subadyti daug skylučių). Į puodą įpilti tiek vandens, kad nesiektų sietelio dugno.
 
2. Ant sietelio sudėkite  kulšelės gabaliukus, uždengkite  ir virkite  ant vidutinės ugnies 40 min.
 
3. Išgarintus kulšelės gabaliukus susmulkinti ir pakepinti, kol gražiai apskrus, gerai įkaitintoje keptuvėje kartu su cinamonu, šalotiniais svogūnais, 1 susmulkinta česnako skiltele, imbieru ir svogūnų laiškais. 
 
4. Pasiruoškite  ryžių paplotėlius, kaip nurodyta ant pakuotės. Į juos dėkite  svogūnų laiškų, supjaustytą šiaudeliais papriką, antieną ir tvirtai susukite  į suktinuką. Valgykite  suktinukus pamirkant į pasigamintą padažą.
 
 
Gardžių pietų linki Alkanas Qrmis!
Atgal į receptų sąrašą