Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Antis su apelsinais ir medumi
ingredientai
1 vnt. Lapino puota Šviežias ančiuko
žiupsnelis raudonėlio, druskos; čiobrelio
Marinatui:
2 apelsinų
100 g medaus
150 g sviesto
2 v.š balzamiko acto
žiupsnelis druskos

Antis su apelsinais ir medumi

90 min.
4 asmenims
Gaminimas
1. Labai gerai su soda nuplaukite 2 apelsinus. Juos supjaustykite ketvirčiais iš prikimškite antį.
2. Antį įtrinkite čiobreliais, raudonėliu, druska.
3. Pradėkite kepti antį 180 laipsnių karščio orkaitėje krūtine į viršų apie 20 minučių.
4. Puode pašildykite marinatą: 2 apelsinų šviežiai išspaustas sultis, 100 g medaus, 150 g sviesto, 2 šaukštus balzamiko acto, žiupsnelį druskos. 
5. Antį apverskite taip, kad krūtinėlė būtų žemyn. Užpilkite gautu marinatu ir kepkite 170 laipsnių karštyje apie 2 valandas. 
 
Už receptą dėkojame Raudonai virtuvei.
Atgal į receptų sąrašą