Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Brokolių užkepėlė su antiena
ingredientai
2 x 340 g. Lapino puota švž. ančių kulšelių mėsa (troškinti, kepti)
2 v.š. Aliejus
1 vnt. Svogūnas (didelis)
2 skiltelės Česnakas
1 vnt. Brokolis (didelis)
2-3 vnt. Morkos
Pagal skonį Druska ir pipirai
Padažui:
450 ml. Grietinėlė
150 g. Tarkuotas parmezano arba fermentinis sūris
1 skiltelė Česnakas
Pagal skonį Pipirai
Pagal poreikį Žalumynai

Brokolių užkepėlė su antiena

60 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir dėkite antienos gabaliukus, įberkite pipirų ir druskos. Kepkite 5-7 min. iki apskrudimo.
  2. Išimkite antieną iš keptuvės ir dėkite į kepimo indą.
  3. Į tą pačią keptuvę, jeigu trūksta aliejaus, šiek tiek papildykite, suberkite morkų griežinėlius ir pakepinkite.
  4. Morkoms suminkštėjus dėkite smulkintą svogūną ir česnaką. Pakepinkite ir dėkite miltus, maišykite, kad visos daržovės apsiveltų miltais. Įberkite druskos, pipirų.
  5. Apkeptas daržoves verskite ant antienos į kepimo indą.
  6. Brokolių žiedynus apvirkite 3 min. ir dėkite ant viršaus.
  7. Grietinę sumaišykite su tarkuotu sūriu, įdėkite česnako, galima įdėti žalumynų ir pašaukite į orkaitę 190 *C iki sūris išsilydis.
  8. Patiekite su makaronais, kuskusu, ryžiais arba bulvių koše. Skanaus!

     Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą