Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Citrininiai ančiukų ketvirčiai su „Baba ganoush“
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos kulšelės
Mėgstami prieskoniai
0,5 laimo citrina
2 pomidorai
2 baklažanai
30 g Riešutų sviestas
Kelios skiltelės česnako

Citrininiai ančiukų ketvirčiai su „Baba ganoush“

45 min.
2 porcijoms
Gaminimas
Gaminimas: ketvirčius pamarinuojame su citrinos sultimis ir prieskoniais ir palaikome bent kelias valandas. 
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Baklažanus perpjauname pusiau ir pabarstome druska, dedame į skardą apverstus į vidų ir šalia išdėliojame ančiukų ketvirčius. Pašauname į įkaitintą orkaitę 170C temperatūroje 40min. Baklažanus išimame, o mėsą paliekame dar karštoje orkaitėje, kad neatvėstų, kol pagaminsime tyrę. „Baba ganoush“ gaminau savaip. Baklažanus šaukštu atskiriame nuo odelių, dedame riešutų sviestą ir įspaudžiame česnakus, įberiame prieskonius ir sutriname blenderiu iki vientisos masės. Susipjaustome pomidorus ir viską serviruojame į lėkštę, skanaus! 
Atgal į receptų sąrašą