Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Daržovių apkepas su šviežiomis bulvėmis ir antiena
ingredientai
340 g Lapino puotos šviežios ančiukų kulšelių mėsos
1 vnt. raudonosios paprikos
1 vnt. čili pipiro
gabalėlio poro
150 g mėgstamų grybų naudojau SHIMEJI
1 a.š. rūkytos maltos raudonosios paprikos
2 v.š. pomidorų padažo
10 vnt. šviežių bulvių
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

Daržovių apkepas su šviežiomis bulvėmis ir antiena

30 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Bulves kruopščiai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Antienos mėsą pasmulkinkite, papriką pjaustykite juostelėmis, čili pipirą - griežinėliais, porą - pusžiedžiais, nuo grybų nupjaukite apačią ir išskirstykite atskirais grybus.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite antieną ir kepkite apie 5 min., dėkite paprikas - kepkite dar 5 min., tuomet suberkite rūkytą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, dėkite porą, išmaišykite ir kai tik suminkštės poras, nuimkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite grybus ir išmaišykite.
  4. Kepimo indo dugną patepkite šiek tiek aliejumi, išdėliokite virtas bulves supjaustytas skiltelėmis, ant viršaus išdėliokite keptuvės turinį, užberkite tarkuotą sūrį.
  5. Kepkite 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.

Skanaus ;)

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui:)

Atgal į receptų sąrašą