Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Daržovių troškinys su antiena ir pievagrybiais
ingredientai
1 kg Lapino puotos ančiukų kulšelių mėsos
400 ml sultinio
250 g pievagrybių
2 vnt. morkos
1 vnt. svogūnas
4 skiltelės česnako
žiupsnelis šviežių krapų
2 v.š. miltų
1 gabalėlis sviesto
2 v.š. riebios grietinės
mėgstamų prieskonių mišinio
žiupsnelis druskos, pipirų

Daržovių troškinys su antiena ir pievagrybiais

60 min.
6 porcijos
Gaminimas

1.Ančių kulšeles nukauliname ,dalį riebalų  pašaliname ir supjaustome gabaliukais.Dedame prieskonių ,įspaudžiame 2 skilteles česnako ir išmaišę paliekame pastovėti.Druskos dabar nedėkite.Kaulus pasilikite ,bus sriubai.
2.Svogūną ,morką ,pievagrybius supjaustome ir pakepiname su sviestu ir vandeniu.Kepinti iki daržovės suminkštės ant vidutinės kaitros .Įdėjau šaukštelį ciberžolės.Kepinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus ir nukelkite nuo kaitros.Atidėkite į šoną.

3.Antienos gabaliukus apvoliokite 1 v.š. miltų ir apkepinkite iki apskrudimo.
4.Keptuvėje pakepinkite 1 v.š.miltų ,dėkite sviestą ir ištrinkite iki košelės.Po truputį pilkite sultinį,dėkite druskos,pipirų ir maišykite iki pradės tirštėti.Dėkite grietinę.
5.Į troškintuvą dėkite mėsą ir užpilkite padažu.Troškinkite iki mėsa suminkštės.Ragaukite.Man pakako 15 min.
6.Į troškinimo pabaigą dėkite daržoves,išmaišykite ir ragaukite.
Tiekiame su virtomis bulvėmis,bulvių koše ir mėgstamomis daržovių salotomis.
Skanaus !!!

Už receptą dėkojame Skanu, gražu ir su meile......Rita.

Atgal į receptų sąrašą