Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Dėl šio baklažanų troškinio kraustomės iš proto
ingredientai
340 g Lapino puotos ančiukų kulšelių mėsos
1/2 baklažano,
1 vnt. svogūno
3 skiltelių česnako
šlakelio aliejaus kepimui
150 ml vandens
1 v.š. krakmolo
2 v.š sojos padažo
1 v.š. rudojo cukraus

Dėl šio baklažanų troškinio kraustomės iš proto

40 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Keptuvėje šlakelyje aliejaus iškepkite mėsos gabalėlius, kepimo gale pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Kitoje keptuvėje paeiliui kepti sudėkite smulkintą česnaką, vėliau svogūną, baklažanus pjaustytus šiaudeliais, pabarstykite druska. Daržovėms suminkštėjus, prie jų sudėkite mėsą.
  3. Atskirame puodelyje sumaišykite vandenį, krakmolą, sojos padažą ir cukrų, juos užpilkite ant kepančių daržovių ir skubiai išmaišykite, kol padažas sutirštės.
  4. Patiekti labai tiktų ir su ryžiais, bet mes pasirinkome sveikesnį variantą  grikius.

Mintimis toli keliaujančios,

Lieknos Bitės

Atgal į receptų sąrašą