Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Gardi antienos ir pupelių sriuba
ingredientai
750 g vištienos sultinio
1 skardinės konservuotų pupelių
80 g lydyto sūrelio
1 morkos
340 g ančiukų kulšelių mėsos
1 svogūno
½ arb.š. česnako granulių
½ arb.š. malto kumino
½ arb.š. džiovinto baziliko
½ arb.š. rūkytos paprikos
¼ arb.š. aitriosios paprikos miltelių
1 arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų

Gardi antienos ir pupelių sriuba

60 min.
3-4 asmenims
Gaminimas

Antieną dar šiek tiek susmulkiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais, apibarstome druska,
pipirais ir atidedame į šalį, kol prireiks.
 Į vidutinio dydžio puodą supilame aliejų ir palaukiame, kol įkais.
 Suberiame smulkintą svogūną, morkas ir pakepiname pora minučių.
 Nedideliame indelyje sumaišome prieskonius: česnako granules, kuminą ir paprikos miltelius.
Suberiame į puodą ir dar šiek tiek pakepiname.
 Sudedame pjaustytus antienos gabaliukus, išmaišome ir viską kepame 5-10 minučių arba, kol
antiena apkeps.
 Supilame sultinį, suberiame džiovintą baziliką, uždengiame puodą dangčiu, sumažiname ugnį ir
leidžiame pavirti apie 30-40 minučių arba, kol antiena suminkštės.
 Sudedame lydytą sūrelį, pupeles, viską išmaišome ir dar paverdame kelias minutes.
 Patiekiame su grietine ir žalumynais.
 Skanaus!

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiams Olandui. 

Atgal į receptų sąrašą