Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Garintas keptas ančiukas
ingredientai
1 vnt. Lapino puotos ančiukas
10 vnt. mažų virtų burokėlių
Marinatui:
100 g druskos
250 ml apelsino sulčių
250 ml ananasų sulčių
1 ryšelis šviežio čiobrelio
4 sutraiškytos česnako skiltelės
Polentai:
pagal poreikį kukurūzų kruopų
pagal poreikį džiovintų grybų
pagal poreikį džiovintų čiobrelių
pagal poreikį džiovinto baziliko
žiupsnelio druskos ir pipirų
150 g parmezano sūrio
Burokėlių padažui:
150 ml natūralaus jogurto
2 v.š. usmulkintų šviežių krapų
1 v.š. citrinos sulčių
0,5 v.š. nutarkuotos citrinos žievelės
1 susmulkinta česnako siltelė

Garintas keptas ančiukas

90 min.
5 porcijos
Gaminimas

Polentą virkite  pagal instrukciją ant pakuotės į vandenį įdedant džiovintų grybų ir prieskonių (pagal skonį). Į išvirtą suberkite  tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Polentą galima su antimi valgyti šviežiai išvirtą arba išsivirti iš anksto, sudėkite  ją į indelį ir palaikykite šaldytuve. Prieš tiekiant į stalą, supjaustykite  gabaliukais ir pakepinkite  keptuvėje. Burokėlių padažui sumaišykite  visus ingredientus ir padėkite į šaldytuvą ne trumpesniam laikui kaip 30 min. Prieš tiekiant, burokėlius supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite  padažu. Marinatui gerai sumaišykite visus ingredientus – turi gautis pakankamai sūrus, jei nėra, dėkite  dar druskos. Ančiuką supjaustykite  dalimis – žirklėmis iškirpkite  visą stuburą, nukarpykite mažąsias sparnų dalis ir padalinkite  į 4 dalis: 2 krūtinėles su sparnais ir 2 kulšeles. Palenkus peilį kampu, įpjaukite  skersai odą, kad gautųsi X raštas (palenkus peilį pjauti lengviau, nes tada perpjaunam tik oda, neįpjaunant į mėsą). Ančiuko dalis užpilkite  marinatu, uždengite  ir palaikykite šaldytuve 2-2,5 val., priklausomai nuo mėsos dydžio. Į puodą, kuriame garinsite ančiuką, įpilkite vandens tiek, kad nesiektų garinimo sietelio dugno. Ant sietelio išdėliokite  ančiuko dalis, uždengite puodą ir garinkite ant vidutinio karštumo ugnies 45 min. Įkaitinkite orkaitę iki 250 C ir įdėti ketaus keptuvę (arba kitą indą, kurį galima naudoti orkaitėje), kad įkaistų. Anties gabaliukus išimkite iš puodo ir kulšeles oda į apačią įdėkite į įkaitintą keptuvę. Keptuvę su kulšelėm grąžinkite atgal į orkaitę ir kepkite 10 min. Į tą pačią keptuvę, kulšeles pastūmus ant keptuvės krašto, sudėkite oda į apačią ir krūtinėlę ir dar kepkite 7 min., arba, kol oda gražiai paskrunda. Išimti mėsą iš keptuvės ir pailsinti užklota folija apie 5 min. Taip paruoštas (garintas ir apkeptas) ančiukas bus sultingas, minkštas ir mėsa bus tolygiai iškepusi. Patiekite su polenta (šviežia arba pakepinta) ir jogurtiniu padažu apšlakstytais burokėliais.

 

 

Gardžių pietų linki Alkanas Qrmis!

Atgal į receptų sąrašą