Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Greitai pagaminami, tačiau maistingi ir sveiki pietūs
ingredientai
500 g Lapino puotos ančiukų kulšelės
žiupsnelis Provanso žolelių
žiupsnelis druskos
3 v.š. aliejaus
2 vnt. morkų
1 vnt. brokolio
1/2 svogūno
1 vnt. raudonosios paprikos
3 v.š. ghee sviesto
150 g ryžių

Greitai pagaminami, tačiau maistingi ir sveiki pietūs

40 min.
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais, pašlakstome aliejumi, pabarstome žolelėmis, druska ir paliekame kelioms valandoms pasimarinuoti.
  2. Antieną dedame į įkaitintą keptuvę su 1 v. š. ghee sviesto ir ant kaitrios ugnies pakepiname.
  3. Kaitrą sumažiname, dedame dar 2 v. š. ghee sviesto, beriame nedieliais kubeliais supjaustytą svogūną, sutarkuotas morkas ir juostelėmis supjaustytą papriką. Uždengiame dangtį ir leidžiame bent 10 minučių pasitroškinti.
  4. Į keptuvę beriame žiedais susmulkintintą brokolį ir dar kelias minutes viską patroškiname. Jei reikia – įpilame šiek tiek vandens. Troškinį pagardiname druska ir pipirais.
  5. Garnyrui skirtus ryžius išverdame pagal instrukciją.
  6. Į lėkštę pilame ryžius, o viduryje jų dedame troškinį. Prie šio patiekalo idealiai tinka ir šviežių daržovių salotos.

Skanių akimirkų ir atsipalaidavimo virtuvėje linkėdamos,

Lieknos Bitės

 

Atgal į receptų sąrašą