Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Griliuje keptos širdelės su salotomis, jogurtiniu padažu ir paplotėliu
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų širdelės
2 v.š. Alyvuogių aliejus
2 v.š. Sojos padažas
2 a.š. Tarkuota apelsino žievelė
1 a.š. Tarkuota imbiero šaknis
2 skiltelės Česnakas
2 a.š. Medus
1 v.š. Smulkintos petražolės
Pagal skonį Druska ir pipirai
Paplotėliams:
250 g. Spelta šviesūs miltai
35 g. Kiaulienos taukai
100 g. Vanduo
3 g. Druska
1 g. Kepimo milteliai
Padažui:
300 ml. Natūralus jogurtas
1 v.š. Majonezas
1 skiltelė Česnakas
3 v.š. Smulkintos žolelės (mėta, petražolės ir pipirnių daigai)
Taip pat reikės:
1 vnt. Trumpavaisiai agurkai
1/2 vnt. Paprika
1 vnt. Saliero stiebas
Keletas Salotų lapai

Griliuje keptos širdelės su salotomis, jogurtiniu padažu ir paplotėliu

150 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Nuo širdelių storosios dalies nupjaustykite riebaliukus. Pasidarykite marinatą: sumaišykite aliejų, sojų padažą, apelsino žieveles, imbierą, medų, česnaką ir pipirus. Sumaišykite širdeles su marinatu ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti. Druską įmaišykite prieš kepimą. Sumaukite širdeles ant iešmelių ir iškepkite griliuje arba orkaitėje įjungus griliaus funkciją. Jei naudosite medinius iešmelius, nepamirškite juos prieš kepimą kelias valandas pamirkyti vandenyje, kad paskui kepant nedegtų.
  2. Paplotėliams supilkite miltus į didelį dubenį, padarykite juose duobutę, sudėkite į ją taukus, druską ir kepimo miltelius. Pamažu pildami vandenį suminkykite tešlą. Minkykite kiek galima ilgiau. Jei minkysite rankomis – minimum 10 minučių. Išminkę padėkite 30  minučių pastovėti šaltai. Kai tešla subręs, išimkite ją, suformuokite rutuliukus ir plonai iškočiokite tokio dydžio skritulius, kokio yra keptuvė, kurioje juos kepsite. Iškočiotą tešlos skritulį dėkite ant sausos įkaitintos keptuvės, subadykite šakute ir kepkite vieną pusę 1-2 minutes, apverskite ir kepkite kol apskrus apačia. Jei kepant pradės kilti burbulai, prispauskite juos šakute.
  3. Padažui sumaišykite išvardintus produktus.
  4. Daržoves supjaustykite plonais šiaudeliais. Skanaus!

Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą