Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Itališkos panzanella salotos su antiena ir uogomis
ingredientai
1 LAPINO PUOTA šviežios ančiukų filė su oda
2–3 riekelių FAZER duonos Daržovinė
2 skiltelių česnako
4–5 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 šaukšto raudonojo vyno acto
2–3 šaukštų VORUTA nealkoholinio raudonojo uogų ir (ar) vaisių vyno
2 saujų įvairiaspalvių pomidorų
2–3 šaukštų SACLA orkaitėje keptų pomidorų su alyvuogėmis
1 saujos gervuogių
1 saujelės šilauogių
12 g DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo sūrio Mild
1 saujos bazilikų lapelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų

Itališkos panzanella salotos su antiena ir uogomis

25 min.
2-3 asmenims
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA šviežią ančiukų filė su oda pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Dėkite kepti į šaltą keptuvę odele žemyn. Kepkite apie 4 min., ant vidutinės kaitros, kol odelė apskrus. Kepimą tęskite orkaitėje 180 °C temp. apie 10 min.
  3. FAZER duonos „Daržovinė“ riekeles apskrudinkite sausoje keptuvėje.
  4. Česnako skilteles sumaišykite su BASSO ypač tyru alyvuogių aliejumi, actu ir VORUTA nealkoholiniu raudonuoju uogų ir (ar) vaisių vynu bei žiupsneliu druskos. Sutrinkite virtuviniu trintuvu.
  5. Įvairiaspalvius pomidorus supjaustykite stambiais, netaisyklingais gabalėliais ir sudėkite į lėkštę. Šalia dėliokite paplėšytą skrudintą duoną ir SACLA orkaitėje keptus pomidorus su alyvuogėmis. Viską gausiai apšlakstykite gautu padažu.
  6. Ant viršaus sudėliokite per pusę perpjautas gervuoges ir šilauoges.
  7. Pagardinkite DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo sūrio „Mild“ drožlėmis. Ant viršaus dėkite griežinėliais pjaustytą antienos filė.
  8. Viską papuoškite bazilikų lapeliais.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą